Utforma ditt eget utbytesår med Education Select

Education Select

Ta chansen och utforma ditt perfekta utbytesår.

I vårt Education Select program skräddarsyr vi din skolupplevelse efter dina önskemål.

Education Select ger dig chans till ett maximalt utbytesårÄr du duktig på någon specifik sport som du vill fortsätta med i USA? Då har vi partnerskolor runt om i landet som kommer kunna erbjuda dig professionell utveckling samtidigt som du får en bra utbildning.

Vill du fortsätta fördjupa dig inom musik, konst och dans, så har vi ett urval av de bästa Performing Arts skolorna i USA för dig att välja mellan.

Med YFUs Education Select program så kan du:

  • välja vilken stad eller skola du vill hamna i utifrån dina egna intressen
  • uppleva Graduation och få ett Diplom
  • läsa College kurser under din tid i High School

VärdfamiljFortsätt med din specialidrott på vårt Education Select program

Alla utbytesstudenter placeras i utvalda och kontrollerade värdfamiljer. Värdfamiljen tar emot dig för att de är nyfikna på världen och vill öppna upp sitt hem för någon med en annan bakgrund. På Education Select programmet kan du också välja att bo på internat.

Förberedelseläger och träffar

YFU vet att ett lyckat utbytesår startar redan vid förberedelserna i Sverige, därför har vi ett obligatorisk förberedelseläger för samtliga studenter. Där våra volontärer och personal ser till att du får bästa möjliga koll på hur det är att vara utbytesstuYFUs läger och träffar ingår i Education Selectdent. Vad du ska tänka på, vad man gör när det är tufft och inte minst viktiga tips och upplevelser. Våra volontärer, som själva varit utbytesstudenter, leder förberedelserna.

Även under ditt utbytessår fortsätter träffarna med YFU i USA. Du får chansen att reflektera över vad du är med om och justera sådant som kanske inte blev som du tänkt. Och inte minst utbyta erfarenheter med andra utbytesstudenter och volontärer. När du återvänt till Sverige så finns hemkomstlägret för att du ska kunna landa i den gamla vardag men med nya erfarenheter och upplevelser. En chans att träffa andra som också varit iväg och upptäcka vad du kan göra som volontär inom YFU. Men inte minst få en möjlighet att berätta om allt du varit med om.

* för Education Select tillkommer skolavgift