Upptäck USA

United States of America, det fria landet och de modigas hem, i alla fall enligt deras nationalsång. Ett av världens största länder, både sett till ytan och invånarantalet, som spänner över 50 stater med olika stil och kultur. Kommer du att upptäcka södern, kusten eller någon av storstäderna så som New York City eller Chicago, som utbytesstudent i USA?Upptäck Chicago som utbytesstudent

Under ett utbytesår i USA med YFU förbättrar du din engelska, upplever äventyret i ett annat land och får en djupare förståelse för någon annans kultur. En annorlunda väg till fler vänner, nya utmaningar och ett spännande sätt att bli mer självständig. Läs mer om YFUs utbytesprogram här.

Upptäck New York City som utbytesstudent

En unik kulturupplevelse som utbytesstudent

Att verkligen förstå en ny kultur, är att lära känna de oskrivna reglerna och att känna att du passar in i vardagen. Att vara utbytesstudent är att investera inför framtida studier och jobb. Gernom att bo en längre period i ett annat land och ta del av en familjs vardag har du möjlighet att verkligen lära känna en ny kultur.

Amerikanerna gillar att vara ute i naturen, gå på bio, fiska, bowla och idrotta. Ofta är aktiviteterna av det sociala slaget, antingen att utföra eller avnjuta tillsammans med vänner och bekanta.

Upptäck Amerikansk fotboll som utbytesstudentMånga av aktiviteterna, så som sport, musik och teater, sker inom ramen för skolan. Skolan har olika idrottslag, orkestrar, körer och dramagrupper, vilket skapar en enorm School spirit och gemenskap. Det finns också skolklubbar som fokuserar på debatt, språk, matte, etc. Helt enkelt ett forum för att utvecklas och hitta likasinnade vänner.

 

* för Education Select tillkommer skolavgift

Eriks upplevelse

”Jag åkte på utbyte med YFU till USA – det var det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv! Jag bodde i en småbarnsfamilj utanför Chicago, gick i en lokal high school och fick verkligen uppleva ”the American life” under ett helt år. Att vara utbytesstudent har lärt mig mycket om världen och andra kulturer, men framför allt lärt mig mycket om mig själv! Så om du just nu sitter och tvekar så är det dags att sluta tveka. Åk! Precis som jag så kommer du inte att ångra det beslutet”